ATEX Nederland, uw ATEX specialist!

Veilig werken is belangrijk en noodzakelijk 

In Europa zijn er speciale richtlijnen ontwikkeld zodat werknemers en werkgevers veilig kunnen werken op de werkvloer. Elke onderneming of organisatie die werkt in explosiegevaarlijke omgevingen is namelijk verplicht zich aan deze richtlijnen te voldoen, en daarvoor zijn inspecties belangrijk op de juiste tijd en juiste manier te doen. Als ATEX specialist is het belangrijk dat alle inspecties veilig, en zorgvuldig worden uitgevoerd, zodat u niet alleen aan de wettelijke verplichtingen voldoet, maar ook om uw medewerkers in een explosieveilige omgeving te laten werken.

Atex deskundig advies

Voordat we een ATEX inspectie uitvoeren voor u, zal er eerst overlegd worden, welke soort inspecties precies moeten uitgevoerd worden, voor welke installaties, en in welke frequentie. Dit is dé belangrijkste basis om mee te beginnen. Het kan zijn dat sommige inspecties (visueel, gedetailleerd, closed) nog niet strict noodzakelijk zijn, en sommige inspecties juist later moeten worden uitgevoerd. Daarom passen we onze diensten aan jullie unieke situatie. Zo kunnen de procedures geoptimaliseerd worden, en het juiste onderzoek op het juiste moment worden afgestemd.

De ATEX inspecteur zal de gebieden, installaties en apparatuur controleren aan de hand van een vooropgestelde checklist. Er wordt dan gekeken welke elektrische en mechanische apparaten zich bevinden binnen een bepaald ATEX gebied (ATEX zone), en welke potentiële ontstekingsbronnen er aanwezig zijn. Op deze manier worden alle apparaten waar nodig, gecontroleerd, en wordt er een EVD document opgesteld. (zie ook: explosieveiligheidsdocument)

Als deskundig en gecertificeerd ATEX specialist help ik uw bedrijf te voldoen aan alle wettelijke verplichtingen omtrent explosieveiligheid..

Voor alle projecten houden we onze klanten zo goed mogelijk op de hoogte van alle risico’s en adviseren we om veiligheid om de werkvloer te waarborgen. Zo helpen we u te voldoen aan alle wet- en regelgeving. Alle maatregelen die er moeten genomen worden, worden nauwkeurig afgesteld met u, als klant.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen. We helpen niet alleen met de uitvoering van een inspectie, maar ook met trainingen en helpen uw medewerkers de benodigde kennis bij te brengen.

Hulp nodig? Neem contact met ons op!
Richard Zandijk
ATEX specialist