Diensten van ATEX Nederland?

Wat ATEX Nederland allemaal in huis heeft? Alles! Alles dat te maken heeft met explosiegevaarlijke gebieden. In welke zone* uw bedrijf zich ook mag bevinden.

Werknemer een cursus laten doen?
Dat kan! ATEX- awareness is een basiscursus die prima voldoet om een werknemer binnen uw bedrijf contactpersoon te laten worden. Zo hoeft u zelf de kennis niet te hebben en fungeert deze Awareness werknemer als contactpersoon. Dat scheelt tijd en maakt het veiliger.

Echte veiligheid gaat voorbij de wettelijke eisen. Daar moet je kennis en oog voor hebben. Binnen uw bedrijf iemand daarvoor opleiden is een mogelijkheid. Geen makkelijke overigens. Niemand kan namelijk parttime de benodigde ervaring opbouwen. Een scherp oog ontwikkelen voor veiligheid aan de hand van een cursus of het volgen van de richtlijnen. Dat is simpelweg niet voldoende.

Binnen iedere bedrijfstak heeft ATEX Nederland kennis in huis, van advies en uitvoering tot periodieke controles. Wat u ook uit handen wilt geven, het wordt door ons geregeld. Dit geldt voor ieder type werkzaamheid, groot of klein. ATEX Nederland is de expert die garantie biedt op zekerheid en veiligheid.

Opstellen verplichte RI&E

ATEX Nederland heeft de ervaring en kennis die nodig is om veiligheid te garanderen.
Het begint al bij de verplichting om de gevaren met explosieve atmosferen en de bijzondere risico’s die daaruit kunnen voortvloeien, juist te beoordelen. ATEX Nederland stelt met het grootste gemak een helder Risico-Inventarisatie en –Evaluatieplan (RI&E) op. 

Inspecties ATEX 153

nulmeting nieuwe apparatuur
periodiek NEN-EN-IEC 60079-17
periodiek NEN-EN-ISO 80079 36&37
voortdurend toezicht

Lees meer over ATEX 153 en ATEX inspecties

Begeleiding

IEC Ex03 certificering audit IEC-organisatie
ATEX 114 CE naleving
Risico-Inventarisatie en -Evaluatieplan (RI&E) opstellen

Contract op maat

Een ATEX Nederland specialist is vaak tientallen jaren fulltime met de materie bezig (geweest) en ziet nooit iets over het hoofd. Alles aan onze specialisten over laten, is uiteindelijk het voordeligst maar vooral het veiligst. Een op maat gemaakt contract waarin alle onderdelen worden opgenomen is zeker een mogelijkheid. Welke ‘onzekerheid’ u op het gebied van EX -zones ook mag hebben een contract op maat omvat alle onderdelen die u kiest om uit handen te geven.

Farmaceutische industrie
(Petro) Chemische industrie
Energie centrales
Hout verwerkende Industrie
Verf spuiterijen
Levens middelen industrie

Industrieën

Farmaceutische industrie, (petro)chemische industrie, energiecentrales, houtverwerkende industrie, verfspuiterijen, levensmiddelen industrie, metaalverwerkende bedrijven, veevoederindustrie, vuilstortplaatsen en weg- en waterbouwkunde, raffinaderijen, landbouw, recyclingbedrijven, afvalverwerkingsbedrijven, gasbedrijven.