Richard Zandijk

Ik ben Richard Zandijk. Meer dan 20 jaar geleden begonnen op de afdeling nanotechnologie bij Philips Eindhoven. Ik heb over de hele wereld gewerkt. Ter illustratie, ik ben 30x in Japan geweest, 10x in China, een aantal keer in Zuid-Korea, Australië en natuurlijk heel Europa. Beveiliging van explosieve zones heeft onderweg mijn enthousiasme gewonnen. Alles viel pas echt op zijn plek voor mij toen ik steeds weer zag hoeveel zorgen er zijn rondom veiligheid binnen ATEX-zoneringen.

Voorbij het geijkte

Door mijn mondiale werkervaring ben ik een expert geworden. Soort zoekt soort en zo kwam en kom ik steeds vaker experts tegen die zich net zo verdiept hebben in het ATEX vakgebied. Zelfstandig werkende experts zijn juist net dat stapje verder gegaan in specialisatie. ATEX Awareness is een goede stap. Ik vertaal dit naar ‘op-de-hoogte-zijn’. ATEX Nederland is ‘zeker-weten’, voortkomend uit fulltime kennis. Net wat inventiever en initiatiefrijker voorbij de basisrichtlijnen. Ik kan ze inzetten wanneer nodig, daardoor is geen vraagstuk te moeilijk.

Kennisplatform
Wij zijn zelfstandig opererende ATEX experts. Binnen ATEX Nederland is dit dan ook voor niemand de start van een carrière, integendeel. Het zijn experts die zich binnen de meest uitdagende situaties en omstandigheden hebben bewezen.
Bij ATEX Nederland komt deze uitgelezen kennis samen. Dat was mijn doel.
Bundelen van alle beschikbare kennis voor de hoogst haalbare vorm van veiligheid.

Geen taak of opdracht te moeilijk
Er is binnen het bedrijf altijd kennis beschikbaar voor ieder vraagstuk. Er is altijd een oplossing zelfs als de gemiddelde kennis daarin niet voorziet. Binnen ATEX Nederland is dan ook grote kennis van alle Atex zones, ATEX richtlijnen en beveiligingsmethoden. Toch heeft iedere afzonderlijke expert net dat beetje meer ervaring met een uitzonderlijke of meer specifieke situatie. ATEX Nederland is daarmee een organisch gegroeide databank van kennis met een onuitputtelijk bron van passende oplossingen en diensten binnen de meest uiteenlopende situaties. ATEX Nederland kan ieder soort opdracht of taak met gemak aan.

Neem contact op om met een ATEX consultant te spreken.